Krhki kot krila v medijih

Aleteia

Aleteia

Aleteia (aleteia.org) je spletni medij, ki ponuja zgodbe s področja družinskega življenja, odnosov, zdravega življenja, trendov, športa, duhovnosti, kulture, potovanj.

Intervju z Urško Kolenc na aleteia.org

Datum: 28/06/2021

Anamarija Jere v intervjuju z Urško Kolenc govori o svoji izkušnji s smrtjo sina Jurija v zadnjem mesecu nosečnosti, o tem kako so na novico reagirali bližnji, kako se o Juriju pogovarja s svojima drugima sinovoma, kaj ji je pomagalo pri žalovanju, in kako sama sprejema minljivost življenja.
Nasa Druzina 25

Naša Družina

Naša družina je mesečna priloga katoliškega tednika Družina za sodobne slovenske družine.

Intervju z Urško Kolenc v Prilogi Naša Družina

Datum: 20/06/2021

Anamarija Jere v intervjuju z Urško Kolenc govori o tem kako se je prvič srečala z vlogo spremljevalke ob koncu življenja, kaj je potrebno za opravljanje tega poklica, kako se njena vloga razlikuje od vloge družinskih članov umirajočega, kaj umirajoči najbolj potrebuje pred smrtjo, in kakšne storitve lahko nudi.
Modrost v oceh

Modrost v očeh

Oddaja Radia Ognjišče o starosti in za starostnike. V njej obravnavajo teme, ki se v prvi vrsti dotikajo starejših.

Intervju z Damijano Medved za Radio Ognjišče

Datum: 27/04/2021

Anamarija Jere je bila gostja Radia Ognjišče v oddaji Modrost v očeh. V intervjuju z Damijano Medved govori o svojem delu, podrobno razloži katere storitve nudi pred in po smrti, kot tudi kaj lahko umirajoči in svojci pričakujejo, ko v proces umiranja vključijo spremljevalko ob koncu življenja. Intervju lahko poslušate v arhivu Radia Ognjišče.

Moja Leta

MojaLeta.si

MojaLeta.si portal je namenjen ljudem v zrelih letih, željnih aktualnih, zanimivih in strokovnih vsebin, prilagojenih njihovemu obdobju življenja.

Intervju z uredništvom portala MojaLeta.si

Datum: 23/04/2021

V intervjuju Anamarija Jere govori o poslanstvu spremljevalke ob koncu življenja, o tem kako njena prisotnost vpliva na umirajoče in njihove svojce, kakšno pomoč lahko svojcem nudi po smrti bližnjega, kot tudi o tem zakaj je smrt tabu, zakaj se je bojimo in kakšen je njen pogled na smrt.